Petak u Bahreinu

Završio se prvi i drugi trening vikenda u Bahreinu, ali iako je moguće naslutiti kakve su performanse svakog tima, i dalje nije sigurno koji je poredak.

Trening 1

Vozač AlfaTaurija Pjer Gasli je bio najbrži na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Bahreina.

slika

U prvih deset minuta prvog treninga bila je potrebna crvena zastava, jer je Estebanu Okonu otpao deo bolida.

slika

Ferštapen i Perez su rano postavili tempo na srednjim gumama, a kasnije je najbrže vreme na mekim gumama postavio Gasli. Nepune četiri desetinke zaostatka za njim imao Šarl Lekler u Ferariju. Treći je bio takođe vozač Ferarija Karlos Sainc.

Valteri Botas nije zabeležio vreme. Zbog problema na bolidu dva puta je izašao na stazu ali se oba puta odmah vratio u garažu.

Trening 2

Najbolje vreme na drugom treningu imao je aktuelni šampion, vozač Red Bula Maks Ferštapen. Ferštapen je najbrži krug izvozio u vremenu 1:31.936.

Ferštapen je bio vrlo optimističan, "I kratki i dugi stintovi su bili dobri. Dan je prošao vrlo glatko. Blizu je sa Ferarijem, ali videćemo u subotu popodne gde smo zaista. Za sada sve lepo izgleda."

slika

Ferari je bio vrlo brz i Lekler je završio trening samo 9 stotinki iza Ferštapena.

Luis Hamilton se suočavao sa dosta problema, kao što su nefunkcionalnost DRS sisema, kvar na kočnicama i konstantno poskakivanje bolida na pravcima. Tako je on drugi trening završio na devetom mestu sa 1.2 sekunde zaostatka.

“Ranije samo imali dosta sitnije probleme u odnosnu na trenutno ove. Ove godine se suočavamo sa puno većim problemima. Bilo šta da uradimo stvari se ne popravljaju. Moramo da potražimo dugoročnije rešenje.” rekao je Hamilton.