Reakcije vozača nakon prvog dana u Bahreinu

Nakon jučerašnja dva treninga u kojima smo imali neka prijatna iznenađenja, većina vozača je nakon njih dala svoje mišljenje o trenutnim stanjima svojih ekipa i bolida.

Mercedes

Poučeni sa iskustvima iz prethodnih godina sve što čujemo iz tabora Mercedesa trebali bi da uzimamo sa malo većom dozom sumnje. Ne bi ovo bio prvi put da čelnik Mercedesa Toto Volf i njegovi vozači tvrde kako su sporiji od konkurenata, nakon čega bi uzeli pol poziciju sa par desetinki razlike. "Po trenutnom stanju, Red Bull je u sopstvenom univerzumu, odlično je videti timove kao što su Alfa Romeo i Alpina koji su dosta napredovali to je i bio cilj da se zgusne poredak kako bi imali napetije trkanje."

slika

Nakon dramatičnog kraja prošle sezone kada je Mercedes skinut sa trona posle 8 godina očekivano je bilo pitanje oko šansi za vraćanje na tron "Mislim da još ne možemo da se nosimo sa vodećima, ali sezona je duga imamo 23 trke. Sitnim unapređenjima mislim da možemo da se vratimo na pobedničke staze" izjavio je Volf.

Ferari

Vozač Ferarija Šarl Lekler nakon drugog treninga bio je samo 0.087s iza vodećeg Maksa Ferštapena. Po izjavi monačanina možemo videti da su njegova očekivanja velika "Niko još nije otišao do limita, ali dobro je da nismo imali nikakvih neprijatnih iznenađenja danas. To nam je svima izmamilo osmeh na lice, ali imamo još puno posla sutra nadam se da ćemo moći da se borimo za pol poziciju."

slika

"Kao tim, sa dva bolida biti u top 3 u oba dva treninga je odličan start. U drugom treningu sam imao malo poteškoća, nisam mogao da zagrejem prednje gume i u srednjim krivina sam imao dosta podupravljanja. Moraću dosta da razmislim kako da poboljšam svoje vreme sutra" izjavio je Karlos Sainc.

Nakon teškog perioda u Ferariju izgleda da je ekipa iz Maranela preduzela dobre korake kako bi se vratili u sam vrh šampionata.

Has

Osećaj je bio dobar celog dana, kao i prošle nedelje na testiranjima.
"U prvom treningu smo se više fokusirali na postavke za trku i osećaj u istoj, nismo pokušavali da postavimo najbrže vreme.", izjavio je novi-stari vozač Has-a Kevin Magnusen, nakon čega je dodao "U drugom treningu smo pokušali simulacija kvalifikacija, opet ne sa punom snagom motora i vremena su bila zadovoljavajuća. Bolid je konstantan, vremena su bila dobra jedva čekam sutrašnje kvalifikacije."

slika

Pored Kevina Magnusena, Mik Šumaher dodao je još pozitivnih komentara na svoj novi bolid "Dobar je osećaj biti u prvih 10 na treningu. Svi smo srećni, nadam se da ćemo biti u boljoj poziciji nego prošle godine. Bili smo zadovoljni sa dugim ostajanjem na stazi, tako da jedva čekam nedelju da vidim kako ćemo se pokazati".

Nakon katastrofalne prošle godine za ovaj tim gde su u skoro svim trkama zauzimali poslednja dva mesta, ovaj rezultat u treningu obećava za ekipu Hasa. Po komentaru vozača možemo zaključiti da će se više fokusirati na tempo trke nego na same kvalifikacije.