Hulkenberg menja Fetela

Sebastijan Fetel četvorostruki svetski šampion neće voziti na prvoj trci sezone u Bahreinu, nakon što je dobio pozitivan test na COVID-19.
Njegova zamena biće rezervni vozač Aston Martina Niko Hulkenberg. "Dobio sam poziv rano jutros što je bilo vrlo kasno iznenađenje. Šteta je za Sebastijana i želim mu sve najbolje. Moram pokušati da se uhodam što pre", rekao je Hulkenberg.

slika

Niko Hulkenberg je već u istoj situaciji menjao Serhia Pereza 2020. godine na velikoj nagradi Velike Britanije gde je dobar deo ljudi oduševio svojim tadašnjim izdanjem, gde se i povela polemika kako za takvog vozača nema mesta u Formuli 1.
Početak nove ere u Formuli 1 biće težak za sve vozače, ali pogotovu za Nika koji nije vozio na trci Formule 1 preko godinu dana.

Aktuelni svetski šampion Maks Ferštapen izjavio je da misli da će dosta faktora uticati na rezultat Huleknberga u Bahreinu. "Ne znam koliko je trenirao, sreća ova staza nije fizički zahtevna".
"Pričao sam sa njim jutros, vrlo je srećan što će voziti, ali ne poznaje novi bolid koji se mnogo razlikuje od bolida prošle generacije što može predstavljati veliki problem" izjavio je Ferštapen. Da li će Niko Hulkenberg uspeti ponovo da iznenadi sve i donese bodove ili čak i nešto više Aston Martinu videćemo u subotu i nedelju.